Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asociația Stea a donat cărți Centrului de Plasament „Roua”
Diana Bretan  - Luni, 30 Septembrie 2013

Târgul lunar de carte organizat de Asociația Stea, prin care sătmărenii au ocazia de a-și alege cărțile preferate contra unei donații modice pentru ONG-ul sătmărean, a atras zeci de donatori de carte simultan. Astfel, în depozitul Asociației Stea s-au adunat peste 500 de titluri pentru toate vârstele.

 


În urma mediatizării faptului că există nevoie acută de cărți în centrele de plasament din județul Satu Mare, luni, Asociația Stea, prin Direcția Generală pentru Protecția Copilului a adonat 60 de cărți pentru Centrul de Plasament al Copilului „Roua” din Hurezu Mare, unde sunt instituționalizați 48 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani.

 

Totodată, Asociația Stea în parteneriat cu DGPC Satu Mare va aduna cărți de la sătmărenii care doresc să ajute atât copii și tinerii străzii, cât și copii și tinerii aflați în centrele de plasament, pe partea educațională.

 

„Este nevoie de cărți pentru acești copii și tineri. Începând de la cărți de colorat și până la lectura de liceu, orice este binevenit pentru noi. Vrem să dotăm bibliotecile din centrele de plasament, iar acești copii și tineri să aibă posibilitatea să citească nu pe internet, ci cartea propriu – zisă. De asemenea, avem nevoie de cărți și pentru azilul de bătrâni. DE ce să nu le dăm posibilitatea să își petreacă timpul în mod plăcut?”, a afirmat directorul adjunct al Direcției Generale pentru Protecția Copilului, Valeria Eugenia Ardelean,

 


În funcție de numărul de cărți pe care Asociația Stea le va primi de la sătmăreni, o parte importantă va ajunge lunar într-un centru de plasament din județul Satu Mare.

      

„Am primit atâtea cărți încât ne-am dat seama că putem ajuta mai departe. Cei care au mare nevoie de ele sunt tocmai acești copii și tineri insituționalizați. Astăzi am selectat 60 de titluri, atât în română, cât și în franceză, engleză și maghiară. De asemenea, am donat dicționare, cărți de analize literare, istorie și literatură, necesare ciclului gimnazial și liceal”, a declarat reprezentanta Asociației Stea, Diana Bretan.

 

1440 vizite
Distribuie pe